Week van de mobiliteit

Mobibus avontuur – De 28ste en 29ste maart hebben we met de opleidingsfase en verschillende leerlingen van fase 1 een bezoek gebracht aan de mobibus. Dit gebeurde in verschillende groepen. Iedere groep ging een halve dag naar daar. We hebben allemaal een fluovest aangetrokken en zijn te voet naar het Muntplein gegaan. Daar stond een vriendelijke begeleider van VSV op ons te wachten aan de Mobibus.
We werden verdeeld in 3 groepjes. Dit is omdat er 3 verschillende workshops zijn in en rondom de bus. De eerste workshop was over zichtbaarheid: deze vond plaats achteraan in een donkere ruimte in de bus. De tweede workshop ging over de dode hoek. Hier moesten we enkele opdrachtjes doen rondom de bus. De laatste workshop was een quiz over gedrag en attitudes. Het was een heel leerrijke voor of namiddag voor onze leerlingen. Achteraf wilde de leerlingen zelf eens achter het stuur gaan zitten van de bus.

Een chauffeur van transportbedrijf Gheys is naar Maaseik gekomen om de leerlingen van BuSO Ter Engelen over de dode hoek bij te leren. Hij leerde de zwakke weggebruikers hoe ze moeten omgaan in het verkeer, bijvoorbeeld dat je niet in de verkeerde richting moet wandelen/fietsen. Of dat de vrachtwagen een lange remafstand nodig heeft. Meerdere vrachtwagens nemen de nodige voorzorgsmaatregelen door camera’s achteraan te plaatsen of de fietsenvanger die fietsers wegduwt van de wielen van de vrachtwagen. Maar iets wat jezelf ook kan doen als je naast de vrachtwagen staat is kloppen op de deur zodat de bestuurder weet dat er iemand is want goede communicatie is altijd belangrijk. De workshop was zeer leerrijk en heel informatief, dus een hartelijk bedankje aan transportbedrijf Gheys. Met dank aan de transportfirma GHEYS voor de vakkundige uitleg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.